Olin jo unohtanut, että maanantaina oli Moskun fyssari. Jätin ipanan hoitoon porukoille sunnuntaina, joten sitten maanantaina aamulla ei muuta ku hakemaan takaisin. Ja hyvä, että mentiin, oli Moskun lanneranka taas sen verran jumissa. Sitä siinä sitten mobilisoitiin ja Mosku kyllä käyttäytyy niin hienosti. Nyt kesä vaan jatketaan jumppailua ja lihaskunnon palautusta, syksyllä sitten taas näyttämään Elinalle missä mennään. Varasin nyt Elmollekin vielä ajan, että saataisiin selvyys tuohon selkä asiaan. Kesäkuun alkuun meni aika, mutta vielä päästiin. Mosku meni nyt sitten taas porukoille hoitoon lepäilemään muutamaksi päiväksi, kun Elina oli sitä mieltä, että voi tulla hyvinkin kipeäksi ja olisi hyvä, jos Elmo ei nyt pääsisi "runnomaan" Moskua. Mosku siis nautiskelee mummon ja papan hoivissa

Elmon kanssa oltiin eilen taas tokoilemassa Mouhiksella. Treenattiin ensin noutoa. Marian opastuksella päätettiin, että Elmo saa vaan nyt ruveta pitämään sitä kapulaa suussa eli pakkonoutona. Ja ei se hullummin mennyt, alkoi jo itse avaamaan suutaan! Nyt Elmo joutuu enempi keskittymään siihen kapulan pitoon, kun naksulla se sitä vaan nosteli ja heilutteli. Eli näin jatketaan. Seuraavana kosketusalusta. Vaikeaa on saada ne kaksi jalkaa sinne, kun ensin oli vain yksi. Riitalta sain kuitenkin hyvät ohjeet, opetan nyt jonkun sanan alustalle ja etupalkka mahdollisimman pian, jotta saadaan "agilitytuntumaa". Tokossa se ei kuulemma haittaa vaikka alusta on opetettu agilityn tarpeita ajatellen. Sitten luoksetulo, joka meillä on edelleen sitä sivulletuloa. Nyt oon viikon hinkannut sohvan vieressä vasen käsi selän takana ja Elmo jo hokas siinä tulla viereen. Nyt vaan päätettiin, että painan vasemman käden kiinni reiteen, jolloin Elmon kuonolla tyrkkäisy ei aiheuta sille mitään palkkiota. Ja palkka aina oikeasta kädestä. Tätä nyt sitten pitäisi treenata ja kun alkaa sujua, ei muuta kuin matkaa pidentämään. Lopuksi oli vielä paikalla makuu ja siinä hoksattiin, että mä taidan olla ihan liian kiltti Elmolle. Se vedättää mua ja esittää "en osaa"-repertuaarinsa, enkä mä jotenkin oo uskaltanut vaatia, kun oon aatellut, et se menee rikki. Eli nyt ei muuta kuin tiukempi linja! Kaiken kaikkiaan kivat treenit ja paljon sain ajatuksia ja ideoita.

Tulin just koulusta ja kokeilin taas sivulletuloa. Mutta ei, silloin kun Elmon ruoka on odottamassa, se ei pysty tekeen muuta ku vahtiin ruokaansa. Meinasipa mennä hermot, mutta laitoin koiran jäähylle ja sit hetken jäähyilyn jälkeen sain muutaman onnistuneen toiston. Mitä ihmettä tuolle pitäis tehdä? Normaalistihan nälkä kai nostain motivaatiota, mutta Elmo on niin ruokaorientoitunut, ettei voi sitten tehdä mitään....Help, anyone??